Život v mobilnom dome

2022-08-31

Hoci sú mobilné domy dokonale funkčné ako obytné domy, v našej krajine sú najobľúbenejšie ako rekreačné príbytky, pričom mnohí ľudia si ešte stále ťažko vedia predstaviť, že by si pre svoj domov vybrali mobilný dom.

 

Mobilné domy sú už desaťročia prítomné na trhu s nehnuteľnosťami, pričom v USA žije v mobilných domoch takmer 10 % obyvateľstva. Hoci prvé modely skutočne pripomínali väčšie a priestrannejšie obytné prívesy, tie, ktoré prišli na trh neskôr, karavany a maringotky už nepripomínajú ani len zďaleka. Sú pohodlné, na svoju veľkosť priestranné a vo vnútri pôsobia ako naozaj pekný dom, pričom najnovšie generácie mobilných domov v súčasnosti už po všetkých stránkach vyhovujú moderným trendom bytovej architektúry.

Život v mobilnom dome



Aké mobilné domy ponúkame
?


Naša spoločnosť Mobilhomes Kft. ponúka široký výber nových aj zánovných mobilných domov. Máme staršie, klasické ale aj moderné mobilné domy prémiovej kategórie. Sú veľmi rôznorodé, čo sa týka vzhľadu aj usporiadania. Staršie mobilné domy z druhej ruky ponúkajú svojim majiteľom klasickejší retro štýl v závislosti od roku výroby, zatiaľ čo novostavby majú jemný, prirodzený, moderný štýl s prémiovým vybavením, ktoré ponúka exkluzívny vzhľad a komfort.

 

Ponúkame mobilné domy s rozlohou od 22 m2 do 57 m2, v rôznych štýloch, stave, vybavenosti a zariadení. Väčšina mobilných domov už zvonku zaujme svojim vzhľadom vďaka pekným okeniciam alebo dokonca zabudovanou verandou. Mobilné domy môžu na prvý pohľad klamať, pretože to, čo zvonku vyzerá ako malý karavan, môže mať veľmi priestranný interiér. Mobilné domy v klasickom štýle sú rovnako plné fantázie a potenciálu ako modernejšie modely s plochou strechou. Domy, ktoré ponúkame sú vyrobené z nadčasových materiálov a zabudovaný nábytok a vybavenie vytvára hrejivý pocit domova už od prvého momentu. Môžete vymeniť podlahu, zmeniť farbu stien alebo dokonca vytapetovať. Starý aj nový domov si môžete prispôsobiť podľa vlastných predstáv.



Ako sú mobilné domy zariadené
?


Ponúkame mobilné domy so vstavaným nábytkom, niekedy aj s kuchynskými spotrebičmi. Štýl nábytku a vybavenia závisí od roku výroby mobilného domu a štýlu exteriéru. Novšie alebo úplne nové mobilné domy sú jemnejšie, jednoduchšie a modernejšie, zatiaľ čo staršie mobilné domy z druhej ruky sú zariadené rustikálnym nábytkom v retro štýle, ako je napríklad elektrický krb alebo veľké zrkadlo. Napríklad model Atlas má skutočne klasický štýl. Jeho vstavaný nábytok je vyrobený z tmavého dreva a je krásne vypracovaný. Mobilné domy Sun Roller sú naproti tomu rozlohou menšie, steny sa rovnako ako obklady a nábytok vyznačujú veselými farbami a modernými líniami.

 

Ako si predstavujeme usporiadanie interiéru?


Vnútorné usporiadanie mobilného domu je prispôsobené jeho veľkosti. Menšie mobilné domy majú zvyčajne kuchyňu, jedáleň a niekedy aj obývaciu izbu v jednom priestore. Ide o priestorovo oveľa úspornejšie riešenie ako rozdelenie interiéru na niekoľko menších miestností. To platí aj pre väčšie domy, a dokonca aj pre najnovšie mobilné domy, pretože v súčasných trendoch interiérového dizajnu je to čoraz módnejšie. To platí aj pre väčšie domy. Niekedy je kuchyňa oddelená pultom, ale existujú aj modely, v ktorých dizajnéri vytvorili kuchyne s priamym prístupom do jedálne a obývačky.

Život v mobilnom dome 



Existuje aj riešenie, pri ktorom je vstavaná jedáleň umiestnená oproti kuchyni a obývacia izba, ktorá je zvyčajne veľká a priestranná, je v úplne samostatnej miestnosti. Spálne a kúpeľne sa zvyčajne nachádzajú na oddelených chodbách, čo zaručuje pohodlie a súkromie v týchto izbách. Mobilné domy sú konštrukčne navrhnuté tak, aby sa miestnosti dali prispôsobiť individuálnym potrebám a aby sa nábytok a vybavenie dali ľahko meniť, viac informácií nájdete v našom príspevku na blogu Ako zariadiť mobilný dom.



Kuchyňa v mobilnom dome


Mobilné domy sa dodávajú s jednoradovými a dvojradovými kuchyňami v tvare písmena L alebo U, v závislosti od veľkosti domu a roku výroby. Vo všetkých prípadoch dizajnéri dbali na to, aby bolo usporiadanie interiéru pre konečného používateľa čo najpraktickejšie a najpohodlnejšie. Väčšina mobilných domov, ktoré predávame, má pohodlnú a priestrannú kuchyňu so zabudovanými spotrebičmi a vybavením. V menších mobilných domoch sú zvyčajne rohové kuchyne s 3 - 4 skrinkami a servírovacím pultom, zatiaľ čo kuchyne v tvare U môžu mať až 6 - 8 skriniek, čo znamená, že zaberajú najmenej 3 - 3,5 metra podlahovej plochy domu. Tento typ kuchyne je typický pre väčšie mobilné domy s minimálne dvoma miestnosťami, kde je kuchyňa zvyčajne otvorená do jedálne oproti. Dvojradové kuchyne sú umiestnené na dvoch stranách chodby, ktorá môže byť často oddelená od zvyšku domu dverami. Jednoradové prevedenie je typické pre kuchyne moderných mobilných domov, kde je obývacia izba a jedáleň umiestnená oproti celostennej vstavanej kuchyni, ktorú je možné oddeliť aj praktickým riešením kuchynského ostrovčeka.

Život v mobilnom dome 

Spoločné priestory


Pri navrhovaní interiéru mobilných domov sa kladie osobitný dôraz na vytvorenie spoločných priestorov - priestranné obývacie izby, veľké okná, pohodlný a zároveň praktický nábytok, otvorené priestory. Priestor je niekedy rozdelený kuchynskou linkou alebo veľkým vstavaným nábytkom v obývačke, ktorý opticky oddeľuje miestnosti, ale nepôsobí stiesnene. Niekedy je v obývacej izbe zabudovaný krb, ktorý vytvára pocit útulného domova. V nových mobilných domoch je veľký priestor umocnený veľkými posuvnými okennými plochami. Namiesto radov vstavaných skríň sú typické plávajúce police a televízne stojany a minimalistické kuchyne s množstvom úložného priestoru.



Ako vyzerá kúpeľňa v mobilnom dome
?


Väčšina kúpeľní má pohodlný a priestranný sprchovací kút, ale máme riešenie aj pre tých, ktorí uprednostňujú kúpeľ vo vani, pretože veľa mobilných domov má klasickú alebo rohovú vaňu. Keďže sa snažíme vyhovieť všetkým potrebám, máme na výber širokú škálu riešení. K dispozícii sú kompaktné, vstavané rohové vane a sprchové kúty s hlbokou vaničkou, ktoré možno využívať aj ako rohové vane. Súčasťou kúpeľní sú aj umývadlá, kúpeľňový nábytok a zrkadlá. Štýl obkladov odráža rok výroby mobilného domu, ale existujú aj mobilné domy z druhej ruky s novými obkladmi a sanitárnou keramikou, takže štýl kúpeľne bol aktualizovaný tak, aby odrážal štýl celého domu.

 
Život v mobilnom dome


Spálne


Viacizbové mobilné domy majú menšie alebo aj väčšie spálne. Dvojlôžkové spálne sú priestrannejšie a majú vstavaný nábytok od steny k stene, aby bolo možné priestor využiť čo najlepšie. Menšie izby sú navrhnuté s jednolôžkami, ale k dispozícii sú aj poschodové postele. Štýl každej izby je možné aktualizovať a prispôsobiť vlastnému vkusu, takže malú dvojlôžkovú spálňu možno ľahko premeniť na praktickú a pohodlnú detskú izbu alebo dokonca na šatník či pracovňu.


Mobilné domy sa vo všeobecnosti vyznačujú premyslenou a chytrou organizáciou priestoru s útulnou obývacou izbou, jedálňou a pohodlnými spálňami. Hoci štýl povrchových úprav a vstavaného nábytku odráža rok, v ktorom bol dom vyrobený, s trochou investícií a predstavivosti je možné staršie mobilné domy ľahko aktualizovať a modernizovať.

 

Informácie


Otváracie hodiny:

  • Pondelok: 9:00 - 17:00
  • Utorok: 9.00 - 17.00
  • Streda: 9:00 - 17:00
  • Štvrtok: 9:00 - 17:00
  • Piatok: 9:00 - 17:00
  • Sobota: 9.00 - 12.00
  • Nedeľa: zatvorené

Kontakt

+36 70 984 1001

+36 20 504 2824

info@mobil-homes.sk

info@mobil-homes.hu

 

Názov spoločnosti: Mobil-Homes Kft.

Sídlo: 2881 Ászár, Kossuth Lajos utca 44.

Prevádzka: 2881 Ászár, Kossuth Lajos utca 48.

DIČ: 14730755-2-11

Registračné číslo spoločnosti: 11 09 015286